• darkblurbg

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Je gaat een speciale en bijzondere tijd tegemoet die soms ook best spannend kan zijn. Jouw zorgverzekeraar vergoedt tijdens de zwangerschap standaard twee echo’s vanuit de basisverzekering. Het kan voorkomen dat je verloskundige of gynaecoloog het nodig vindt om nog een extra echo te maken. Bijvoorbeeld om de groei of ligging van jouw baby te controleren. Voor medische echo’s ben je welkom bij Echocentrum SAM&.

Wat is een medische echo?

Een medische echo is een professionele echo met een medische reden. Tijdens deze echo kijken we of het hartje van jouw kindje klopt en of hij of zij goed groeit. Daarnaast zoeken we actief naar mogelijke afwijkingen. Een echo vindt inwendig (vaginaal) of uitwendig (via de buikwand) plaats. Welke manier gekozen wordt hangt af van de duur van je zwangerschap en het doel van de echo. Natuurlijk mag jij meekijken op een scherm en krijg je 2 zwart/wit foto’s mee naar huis.

Hoe zit het met kosten en vergoeding?

Tijdens je zwangerschap krijg je de termijnecho, de ETSEO (13-weken echo)en (tussen de 10 en 12 weken) de 20 weken echo aangeboden. Als je verloskundige of gynaecoloog je doorverwijst voor een extra medische echo, dan krijg je deze ook vergoed van je zorgverzekeraar. Is er geen medische indicatie maar vind jij het leuk je kindje wat vaker te zien? Denk dan eens aan een pretecho in 2D of 3D/4D bij Echocentrum SAM&.

Medische echo’s bij Echocentrum SAM&

Echocentrum SAM& biedt verschillende medische echo’s aan:

Termijnecho

13 weken echo 20 weken echo Vitaliteitsecho

Tijdens deze 2D echo bepalen we hoe lang je zwanger bent. Ook vertellen we je wanneer je bent uitgerekend. We maken de termijnecho als je 10-12 weken zwanger bent.

Meer informatie

 

De 13 wekenecho is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij uw kind.

Deze echo is onderdeel van een wetenschappelijke studie waaraan u deel kunt nemen nadat u een counselingsgesprek met u verloskundige heeft gehad. 

Meer informatie

 

Bij de 20 weken echo (SEO) kijken we of er eventueel structurele (lichamelijke) afwijkingen bij je ongeboren baby te zien zijn. In deze fase van de zwangerschap kunnen we ook het geslacht van je kindje bepalen.

Meer informatie

Wanneer er twijfels of zorgen zijn als je net zwanger bent, dan maken een vitaliteitsecho. Deze 2D echo is meestal inwendig en vindt plaats tussen de 7e en 10e week van je zwangerschap.

Meer informatie

Groei-echo Placentalokalisatie Liggingsecho

Soms is het nodig om de groei van je kindje extra te controleren. Tijdens de groei-echo meten we je ongeboren kindje nauwkeurig op. Deze echo kan plaatsvinden vanaf de 30e week van je zwangerschap.

Meer informatie

Wanneer er bij de 20 weken echo is vastgesteld dat de placenta te laag ligt, controleren we dat na de 30e week van je zwangerschap nog eens.

Meer informatie

 

 

Als er in de loop van je zwangerschap twijfel is over de ligging van je kindje, dan maken we na de 30e week een liggingsecho. We kijken dan hoe het kindje precies in je buik ligt.

 

Meer informatie

 

Professionele medische echo’s in Amstelveen? Maak direct een afspraak

Heb je een verwijzing voor een medische echo en wil je deze in Amstelveen laten maken? Je kunt terecht bij Echocentrum SAM& in ziekenhuis Amstelland (route C geel). Natuurlijk in een rustige en relaxte sfeer. De verwijzer stuurt ons via een beveiligd systeem de aanvraag voor het onderzoek toe. Een afspraak inplannen doe je eenvoudig via onze online agenda. 

Social media