• darkblurbg

Wat is een pretecho?

Een pretecho is een professionele echo, die je voor ‘de pret’ laat maken. Er wordt dus niet actief naar eventuele afwijkingen gezocht, wat bij een medische echo wel het geval is. Mochten we toch wat afwijkends zien, dan bespreken we dat natuurlijk wel met je. Wil je dit leuke moment graag delen met anderen? Dan neem je ze gewoon gezellig mee. De echoscopist geeft je uitleg over alles wat je op het scherm ziet. En na afloop krijg je 2 foto’s mee naar huis.

Een pretecho geeft een goed gevoel

Als je zwanger bent krijg je standaard twee medische echo’s aangeboden. Vindt jouw verloskundige of gynaecoloog het medisch noodzakelijk om een extra echo te maken? Dan krijg je uiteraard nog een extra echo. Het kan zijn dat je soms wat onzeker bent als je net zwanger bent. Of je vindt het gewoon leuk om later in je zwangerschap even naar je kindje te kijken. Dan kan een pretecho je een goed gevoel geven.

WAAROM IS EEN PRETECHO ZO LEUK?

  • Vanaf 15 weken zwangerschap weet je of je een jongen of meisje krijgt.
  • Na de 12e week in je zwangerschap al eenvoudige 2D pretecho voor extra bevestiging.
  • Je krijgt een duidelijk beeld van je kindje in kleur, dankzij 3D en 4D.
  • Je mag gezellig anderen meenemen om de pret te delen.

Wanneer is een pretecho mogelijk?

Een pretecho kan je in principe tijdens je hele zwangerschap laten maken. In ons echocentrum bieden we de 2D echo aan vanaf de 12e zwangerschapsweek. Bij ons kun je vanaf de 15e week langskomen voor de geslachtbepaling. Naarmate je zwangerschap vordert en je kindje groter en voller wordt is een 3D/4D echo een aanrader. Je kunt deze bij ons laten maken tussen de 22e en 30e week van je zwangerschap. De beste periode is rond de 28 weken. Later kan ook, maar dan zie je vaak alleen nog maar delen van je kindje. Houd er rekening mee dat een pretecho soms niet lukt, omdat de baby er net niet goed voorligt bijvoorbeeld. Natuurlijk doen we ons uiterste best om je een mooie, succesvolle pretecho te bieden.  

Echocentrum SAM& biedt verschillende pretecho’s aan:

Geslachtsbepaling echo

2D echo

3D/4D echo

Wil jij graag weten of je een jongen of een meisje krijgt? Vanaf de 15e week van je zwangerschap kunnen we een 2D geslachtsbepaling echo maken. Na afloop krijg je twee zwart-/wit foto’s mee. 

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig en wil je even lekker spieken naar je kindje? Dan ben je gedurende de hele zwangerschap tot de uitgerekende datum welkom voor een 2D echo. Na afloop krijg je twee zwart-/witfoto’s mee. 

Meer informatie

Wil jij live zien wat er allemaal in je buik gebeurt? Dan is een 3D/4D echo een bijzondere ervaring. Mogelijk tussen de 22 en 30 weken van je zwangerschap. De mooiste beelden rond de 28 weken. Na afloop krijg je twee zwart-/wit foto’s mee. 

Meer informatie

Wat kost een pretecho?

Een pretecho maak voor je eigen plezier. Omdat er geen sprake is van een medische indicatie, vergoedt je zorgverzekeraar deze echo’s niet vanuit de basisverzekering. Wil je een pretecho laten maken bij Echocentrum SAM&? Bekijk hier dan het heldere overzicht van de kosten.

Smullen van een pretecho in Amstelveen? Maak direct een afspraak

Ook voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Echocentrum SAM&. Je vindt ons in Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen (volg route C geel). Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig online.

Afspraak maken


Wij maken onderdeel uit van het Bewonder Bij keurmerk. De aangesloten echocentra bieden gegarandeerd datgene wat je mag verwachten: de beste pretecho’s in een ontspannen sfeer, mét volop aandacht voor het welzijn van jou en je ongeboren kindje.

Meer weten

Ons centrum valt onder Stichting STBN.

STBN steunt jaarlijks maatschappelijke doelen en steunt sinds enige tijd Stichting Hartekind. Stichting Hartekind heeft tot doel de overlevingskansen van Hartekinderen te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit doen zij onder meer door het financieren van wetenschappelijk onderzoek maar ook door webinars te geven aan echoscopisten gericht op het herkennen van hartafwijkingen.

STBN draagt daarom van elke geslachtsbepalingsecho €2,50 af aan deze stichting.

 

Social media