• darkblurbg

Hoe lang ben je al zwanger?

De termijnecho is de eerste van de twee medische echo’s die je krijgt als je zwanger bent. De echoscopist meet tijdens deze echo je ongeboren kindje nauwkeurig op en berekent hoe lang je al zwanger bent. Je weet dus precies hoe oud je kindje is. En hoe leuk: we vertellen je ook meteen wanneer je uitgerekend bent.

Wanneer krijg je deze eerste termijnecho?

De termijnecho is een uitwendige echo en vindt vroeg in de zwangerschap plaats. Meestal als je 10 - 12 weken zwanger bent. Ben je korter zwanger? Dan kiezen we voor een inwendige echo. Om een goed beeld te krijgen bij een inwendige echo is het belangrijk dat je blaas vol is. En we adviseren je eventuele andere kinderen thuis te laten. Dat is niet alleen rustiger voor jou, maar mocht er onverhoopt minder goed nieuws zijn, dan krijgen de kinderen dat niet direct mee. Wil je je goed voorbereiden? Bekijk dan onze tips voor je afspraak bij Echocentrum SAM&. 

Waar kijken we naar tijdens de termijnecho?

Het voornaamste doel van de termijnecho is precies bepalen hoe lang je zwanger bent. Maar we willen vanzelfsprekend meer weten over je ongeboren kindje. Tijdens de termijnecho kijken we:

  • of het hartje van je kindje klopt
  • wat de exacte duur van je zwangerschap is
  • of je misschien zwanger bent van een meerling
  • of de zwangerschap zich wel keurig in de baarmoeder bevindt

Hoe zit het met de kosten en vergoeding?

Je hoeft niets te betalen voor de termijnecho. Omdat het een medische echo betreft vergoedt je zorgverzekeraar deze vanuit de basisverzekering. De termijnecho duurt ongeveer een kwartiertje en wordt in 2D gemaakt. Dat wil zeggen dat je na afloop twee zwart/wit foto’s meekrijgt. Leuk om te bewaren. 

Een termijnecho in Amstelveen laten maken? Maak direct een afspraak

Wil je een termijnecho in Amstelveen laten maken? Bij Echocentrum SAM& kan je je ongeboren kindje bekijken, je bent welkom in ons screeningscentrum in Ziekenhuis Amstelland (route C geel). Natuurlijk in een rustige en relaxte sfeer. De verwijzer stuurt ons via een beveiligd systeem de aanvraag voor het onderzoek toe. Wij bellen je vervolgens z.s.m. voor een afspraak.

Social media