• darkblurbg

Even gluren naar je kindje

Als je zwanger bent krijg je standaard de termijnecho en de 20 weken echo aangeboden. Deze medische echo’s zijn bedoeld om de ontwikkeling van je kindje te beoordelen. Deze echo’s krijg je rond de 10e en 20e week van je zwangerschap. Misschien vind je het een geruststellend idee om wat vaker te kijken, of ben je gewoon hartstikke nieuwsgierig en wil je even gluren. Dan kan je nog een extra echo laten maken in ons echocentrum. De 2D pretecho is dan de meest simpele mogelijkheid.

2D echo en zwart/wit foto’s mee naar huis

Een pretecho kan je gedurende de hele zwangerschap tot de uitgerekende datum laten maken. Bij een 2D echo worden platte foto’s gemaakt. Leuk dus voor het plakboek of om even snel aan opa en oma te laten zien. Tijdens de echo hoor je het hartje kloppen en zie je je baby bewegen. Wil je een uitgebreider beeld? Dan kan je ook kiezen voor onze 3D/4D echo.

Wat kost een 2D echo?

Vanaf het moment dat je zwanger bent kan je bij ons een 2D echo laten maken. Je krijgt deze echo niet vergoed omdat er geen medische indicatie is. De kosten bedragen € 50,- euro en de echo duurt ongeveer een kwartiertje. Je krijgt twee zwart/wit foto’s mee naar huis. Wil je de foto’s digitaal ontvangen? Dat kan. Sinds kort bieden wij de mogelijkheid om een link via SMS te ontvangen, zodat je de foto’s kan downloaden en makkelijk kan delen met vrienden en familie. Hoewel onze echoscopisten er alles aan doen om een goede pretecho te maken, moet je er wel rekening mee houden dat de echo soms niet goed lukt. Bijvoorbeeld omdat je kindje er net niet goed voor ligt.

2D echo in Amstelveen laten maken? Maak direct een afspraak

Wil jij een 2D echo laten maken in Amstelveen? Dat kan. Je bent welkom in Echocentrum SAM&, je vindt ons in Ziekenhuis Amstelland (volg route C geel). Natuurlijk zorgen wij voor een relaxte sfeer. Maak nu direct een afspraak.

Social media