• darkblurbg

Het team van Echocentrum SAM& bestaat uit professionele echoscopistes. Dankzij hun uitgebreide ervaring én actuele kennis kan je bij ze terecht voor zowel medische echo’s als pretecho's. Daarnaast staan onze praktijkassistentes klaar om te ondersteunen en je welkom te heten. We zien je graag in ons Echocentrum in Ziekenhuis Amstelland.

 

Akke Buursma_Centrum manager_SAM&

Akke - Centrummanager

Ik ben Akke. getrouwd  en trotse moeder van twee kinderen. Ik heb lang in de financiële dienstverlening gewerkt en na een sabbatical kreeg ik de kans om bij SAM& aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik sinds ruim een jaar de Centrummanager. Het werken met een klein professioneel team, de veelzijdigheid van het werk en de samenwerking met collega’s van STBN en de verwijzers maken het werk heel afwisselend en boeiend.

Deborah Maks_ Senior echoscopist

Deborah - Senior echoscopiste

Mijn naam is Deborah, ik ben moeder van 2 mooie dochters. De verloskunde vind ik een prachtig vak. Ik werkte 15 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige op de verloskamers en maakte toen de switch naar de echoscopie. Het vak geeft mij veel voldoening., ik vind het prachtig om een kindje mooi in beeld te brengen voor de aanstaande ouders. Ook het duidelijk & deskundig voorlichting geven tijdens de screening vind ik belangrijk. Naast mijn werk als echoscopiste houd ik mij binnen SAM& ook bezig met de interne kwaliteitszaken. Ook begeleid ik stagiaires in de opleiding tot echoscopist.

Didi Que_Echoscopist

Didi - Echoscopiste

Ik ben Didi en ik woon in Amsterdam. Sinds 2015 ben ik echoscopiste bij SAM&. Voordat ik de opleiding ging volgen heb ik vijf jaar op een radiologieafdeling gewerkt. De combinatie van het persoonlijke contact met de zwangere en haar partner en de technische kant maken mijn werk ontzettend leuk! Ik vind het belangrijk om de zwangere mee te nemen in de echo en neem graag de tijd om uit te leggen waar we naar kijken.

Fijke-Frouk Smeding_Echoscopist

Fijke - Echoscopiste

Mijn naam is Fijke-Frouk, ik ben geboren en getogen in Friesland en moeder van twee kinderen. Na mijn opleiding tot verloskundige leek echoscopie me een mooie aanvulling. Het is  prachtig om de verwondering, verbazing en ontroering bij de ouders te zien als ze hun  kindje kunnen bekijken. De dankbaarheid en enthousiasme van de ouders bij mooie beelden van hun kindje, daar doe ik het voor! 

Faridi – Echoscopiste 

Ik ben Faridi, geboren en opgegroeid in Paramaribo, Suriname. Op mijn 20ste ben ik naar Nederland gekomen om verder te studeren. Ik ben toen gestart met de opleiding MBRT (Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken). Ik zocht een vervolgopleiding, waarbij ik meer contact had met patiënten, die niet kwamen vanwege ziekte. Zo kwam ik bij de opleiding als echoscopist terecht. Als echoscopist breng je vaker goed nieuws dan slecht nieuws, dat spreekt me erg aan. Een bijzonder moment dat mij altijd bij zal blijven? De tranen van geluk van een cliënt, die na heel wat fertiliteitsonderzoeken en meer dan 10 miskramen spontaan zwanger was.

Evelien Coppens_Echoscopist

Evelien – Echoscopiste

Mijn naam is Evelien Coppens, geboren en getogen in Alkmaar. In 2005 ben ik afgestudeerd als verloskundige.  In 2009 ben ik mij daarnaast gaan specialiseren in de echoscopie. Als waarneemster werk ik in vakanties, bij ziekte en verlof voor SAM&. Het is heel bijzonder om onderdeel te zijn van een belangrijke gebeurtenis in het leven van toekomstige ouders. Naast het zorgvuldig screenen van een ongeboren kind, probeer ik ook duidelijk uit te uitleggen wat ik zie en beoordeel. Met veel plezier werk ik zowel als verloskundige en als echoscopiste. De kennis uit beide vakken probeer ik zo goed mogelijk te combineren.

Jitske – Praktijkassistente

Ik ben Jitske en ben werkzaam als praktijkassistente bij SAM&. Ik heb lange tijd gewerkt als maatschappelijk werker en heb sinds een aantal jaar de overstap naar de zorg gemaakt. Het reilen en zeilen binnen onze praktijk, het contact met onze cliënten en de uitdagingen die op ons pad komen maken iedere dag voor mij weer anders en dynamisch.

Anita - Praktijkassistente

Ik ben Anita, mijn man en ik hebben drie zonen en een eigen bedrijf. Ook werk ik sinds april 2017 voor SAM& als praktijkassistente. Het werk bij SAM& is nooit een dag hetzelfde en dat vind ik heel prettig. Deze afwisseling, het contact met cliënten en de samenwerking met alle collega’s maken het werk voor mij ontzettend leuk.

Social media