Structureel Echoscopisch Onderzoek

Het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) wordt ook wel de 20-weken echo genoemd, omdat de echo plaatsvindt tussen de 19 en 21 weken zwangerschap. Bij het Structureel Echoscopisch Onderzoek wordt onderzoek gedaan naar eventuele lichamelijke afwijkingen bij een ongeboren kind, zoals een open rug of een open schedel.

 
Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen, het hoofd, hart, de buikholte en armen en benen. Tevens wordt er gekeken of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Het geslacht is in de meeste gevallen te bepalen en u krijgt dit, als u dit wilt, te horen.
Als u in verwachting bent van een tweeling, wordt elk kind afzonderlijk onderzocht. Wilt u dit bij het maken van de afspraak doorgeven aan de praktijkassistente? Wij kunnen dan een dubbele afspraak voor u inplannen.

Het Structureel Echoscopisch Onderzoek zit in het basispakket en wordt door alle zorgverzekeraars vergoed. Sommige zorgverzekeraars verlangen van u dat u het onderzoek eerst zelf vooruit betaalt. De kosten bedragen € 154,36 en u wordt verzocht te betalen middels PIN of creditcard.

Het Structureel Echoscopisch Onderzoek duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Meer informatie kunt u hier lezen.

Uitslag

De echoscopiste stelt u tijdens het onderzoek direct op de hoogte van haar bevindingen. De uitslag zal zij per beveiligde email naar uw verwijzer sturen.
Na afloop kunt u de foto's op laten slaan op een SAM& usb-stick.
Dit kost € 2,50 (inclusief usb 64mb) of € 7,50 (inclusief usb 4GB). U kunt deze usb-stick alleen middels PIN betalen.

De informatie is in diverse talen te downloaden.

 


 

Logo STBN

In het Amstellandziekenhuis
route C geel
Laan vd Helende Meesters 8
1186 AM Amstelveen
Tel.: 020 - 6400810