Echo op verzoek of pret-echo

De termijnecho, de nekplooimeting en de screeningsecho zijn medische onderzoeken. De echoscopiste heeft hiervoor tijd en concentratie nodig om een goede beoordeling te maken. Het doel van deze onderzoeken is antwoord te geven op vragen die met de gezondheid van uw baby te maken hebben. De onderzoeken lenen zich niet om tegelijkertijd een opname te maken die als herinnering mee naar huis kan.

Wij bieden wel de mogelijkheid om een pretecho te laten maken:
- Vanaf 15 weken zwangerschap kunt u bij ons terecht voor een geslachtsbepaling (€ 45,-). U krijgt, indien u dit wenst, de beelden mee op een usb-stick (€ 2,50).
- Na de SEO of 20-weken echo kunt u bij ons terecht om een pretecho te laten maken (€ 45,-) en kunt u de beelden eventueel op een usb laten opslaan. Wij maken deze echo's in tweedimensionale zwart-witbeelden.
- Het is ook mogelijk om een 3/4 D echo bij ons te laten maken (€ 105,-). De mooiste beelden kunnen wij tussen de 24 en 28 weken zwangerschap maken. U krijgt de beelden mee op een usb met geluid + een aantal foto's. 


 

Geslachtsbepaling *

Bent u benieuwd naar het geslacht van uw baby?
Vanaf 15 weken zwangerschap kunt u bij ons terecht voor een echo waarbij wij u het geslacht kunnen meedelen. De echo duurt ongeveer 15 minuten en kost € 45,-. U kunt de beelden mee krijgen op een usb-stick (€ 2,50).

 

2-D echo *

Vanaf 20 weken zwangerschap kunt u bij ons terecht voor een pretecho in 2D-beelden. Wij maken deze echo's in tweedemenionsale zwart-wit beelden met geluid.  Wij kunnen deze afspraak voor u reserveren nadat u voor de SEO bent geweest, hiervoor betaalt u € 45,00 incl. btw. Deze kosten dienen, ter plaatse te worden voldaan per pin. U kunt deze echobeelden op laten nemen op een usb.

3/4 D-echo *

Een 3/4 D echo kan na de SEO (of 20 weken echo) gemaakt worden. Het leukst is echter tussen de 24 en 28 weken, maar is mogelijk tot 30 weken zwangerschap. De baby heeft dan genoeg onderhuids vet op z'n wangetjes om te kunnen zien op wie hij/zij lijkt.
Bij een meerling-zwangerschap is het het leukst om met ongeveer 15 weken een 3/4 D echo te laten maken. De baby's kunnen dan nog samen in beeld komen.
Een 3/4 D echo kost € 105,-. Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan per pin. U ontvangt van ons een usb met bewegende beelden en ingesproken tekst. Daarnaast krijgt u een aantal foto's mee.

De kwaliteit van de 3/4 D echo wordt bepaald door verschillende factoren. Dit heeft o.a. te maken met de hoeveelheid vruchtwater (hoe meer hoe beter) en de hoeveelheid weefsel (vet) tussen de probe en de baby. Het belangrijkste criterium voor een goed beeld is echter de positie van de baby.
Hoe verder u in de zwangerschap bent, hoe moeilijker het is om mooie beelden te maken. Probeer daarom op tijd uw 3D echo in te plannen. Op dit moment kunt u voor een 3D echo bij ons terecht op dinsdagen, woensdagen, donderdagen en vrijdagen, en regelmatig op een maandag, afhankelijk van beschikbaarheid.
Wij wisselen de beelden af tussen 2D en 3/4D.

Wilt u graag nog een keer terug komen voor een 3/4 D echo, omdat het kindje er niet goed voor lag of de beelden niet naar wens waren, dan is dit mogelijk voor € 15,-.

Extra te bestellen bij uw pretecho:

• Bewegende beelden (inclusief geluid) op laten slaan op een usb € 2,50 (64 mb) of € 7,50 (4 gb).
Wij gebruiken uitsluitend eigen usb's. Deze usb’s zijn geschikt om beelden op te nemen vanaf het echo-apparaat. 

• Alle foto’s op laten slaan op USB € 2,50 voor 64MB of € 7,50 voor 4GB.
Wij gebruiken uitsluitend eigen USB’s. Deze USB’s zijn geschikt om beelden op te nemen vanaf het echo-apparaat

• 5 extra losse foto’s € 2,50

* Het woord 'pret-echo' suggereert alleen voor de pret naar uw kind te kijken. Maar het zou kunnen dat er bij een echo afwijkingen van uw kind aan het licht komen. Het is onmogelijk en voor de echoscopiste niet wenselijk deze bevindingen niet te melden aan u.

Logo STBN

In het Amstellandziekenhuis
route C geel
Laan vd Helende Meesters 8
1186 AM Amstelveen
Tel.: 020 - 6400810